perjantai 13. tammikuuta 2017

Tärkeimmät vinkit

Tässä blogini päättävässä kirjoituksessa annan vielä kaikista tärkeimmät vinkit, jotka Pittsburgiin lähtijän tulee ehdottomasti tietää.

- Hoida viisumi, passi ja Toefl ajoissa. Muilla asioilla ei ole kiire ja suurimman osan asioista voi hoitaa vielä orientaatioviikolla, vaikka Pittsburgista alkaa tulla päivittäin sähköpostia lähdön lähestyessä.

- Muihin suomalaisiin lähtijöihin kannattaa olla yhteydessä jo Suomessa ennen lähtöä. Lähtöjärjestelyitä on mukavampi hoitaa yhdessä ja Pittsburgissa tulette jokatapauksessa olemaan paljon tekemisissä.

- Jos tarkoituksena on matkustaa Yhdysvalloissa, kannattaa se ehdottomasti tehdä ennen koulun alkamista. Säät ovat elokuun alussa mahtavat kaikkialla Yhdysvalloissa, kun taas joulukuussa on jo kylmä, mikä rajoittaa esimerkiksi rantakohteissa vierailemista. Lisäksi 4 kuukauden vaihdossa olon jälkeen ajatukset ovat jo vääjäämättä Suomeen palaamisessa, jolloin lomailusta ei saa juuri mitään irti.

- Mikäli mahdollista, vaihdon ajankohdaksi kannattaa ehdottomasti valita syyslukausi. Säät ovat loistavat marraskuulle asti ja jalkapallokausi elävöittää kampuselämää, vaikka urheilun seuraaminen ei paljoa kiinnostaisikaan. Kokonaista vuotta eli kahta lukukautta Pittsburgissa ei saa kulumaan pitkästymättä ilman erittäin painavaa syytä.

- Jos on "pokkaa" kannattaa Pittsburgiin matkustaa ilman tietoa asunnosta. Syksyllä 2016 parhaat ja edullisimmat asuinpaikat saivat ne, jotka eivät olleet suunnitelleet asiaa etukäteen. Pitt Staten kansainvälinen toimisto auttaa ja esittelee asuntoja vaihtareille. 

- Matkatavarat kannattaa miettiä tarkasti etukäteen. Joulukuussa voi tarvita talvitakkia, mutta myös ohuempi takki riittää. Jatkojohto ja adapteri on tärkeimmät asiat, jotka itseltäni uupui. 

- Suomalaisella ajokortilla voi ilmeisesti ajaa 60 päivää Kansasiin saapumisen jälkeen. Tästä ei kuitenkaan koskaan saatu täyttä varmuutta. Kukaan suomalaisista ei kuitenkaan hankkinut Kansasin ajokorttia.

- Vaihdon parhaimmat hetket olivat ehdottomasti pitkät roadtripit suuriin kaupunkeihin. Auton vuokraaminen ei ole kauhean kallista, joten lukujärjestystä tehdessä voi olla fiksua jättää ainakin perjantai vapaaksi, jotta pitkät viikonloppureissut tulevat helpoiksi toteuttaa.

- Yhdysvaltojen sisäisissä lennoissa kannattaa usein tarkastaa Southwestin hinnat, koska hintaan kuuluu 2 matkalaukkua ilmaiseksi. Jos lukukauden aikana tavaramäärä on lisääntynyt huomattavasti, tämä voi olla hyvä vinkki.

- Alkushokki voi olla suuri, mutta maaseutumaisesta luonteestaan huolimatta Pittsburg on ihan viihtyisä ja mukava paikka, jossa 4 kuukautta menee kuin siivillä.

- Ota selvää artistista nimeltä Neil Diamond 

Mukavaa tulevaa vaihtoa seuraaville suomalaisille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti