perjantai 25. marraskuuta 2016

Kuulumisia ja kaupunkikertomuksia

Syksy on ollut varsin kiireinen ja koulua onkin jäljellä enää 3 viikkoa. Tämä viikko on sujunut Thanksgiving Holidayn merkeissä, joka vääjäämättä johtaa nyt myös blogin päivitykseen. Lomailen yksin kampuksella muiden suomalaisten ollessa länsirannikolla. Päätin jo hyvissä ajoin jättäytyä pois reissusta koska kävin jo Los Angelesissa elokuussa ennen koulun alkua. Myös yksi asuinkavereista pyysi minua perheensä luo, mutta kieltäydyin kuitenki kohteliaasti koska perisuomalaiseen tapaan en halua olla vieraana ja vaivana viittä päivää. Mikäli reissu olisi ollut lyhyempi, olisin ilman muuta mennyt tutustumaan paikalliseen juhlapyhiin. Tässä hieman myöhäisiä raportteja syksyn reissuilta.


Austin


Syyslomaviikolla lokakuussa suuntasimme vuokra-automme keulan kohti Texasia. Austin on Texasin pääkaupunki ja Yhdysvaltojen 11. suurin kaupunki. Suuresta koostaan huolimatta kaupunki vaikutti oikein viihtyisältä ja kaikin puolin mukavalta. Varsinaisia nähtävyyksiä ei ollut valtavasti, mikä on aivan tavallista amerikkalaisille kaupungeille. Kävimme luonnollisesti outlet-kylässä ostoksilla sekä maauimalassa nauttimassa syksyn viimeisistä uintikeleistä. Mielestäni parasta Austinissa oli ilta-aikaan 6th street, joka suljetaan ihmispaljouden vuoksi autoilta. Voitanee siis sanoa, että Austinin yöelämä oli varsin vilkas. Viimeisenä iltana koimme suurehkon pettymyksen, koska reilun tunnin odottelusta huolimatta emme nähneet maailman suurimman lepakkoyhdyskunnan heräämistä ja lentoa Congress Avenuen sillan alta saalistamaan auringon laskiessa.

Hopdobby's oli huikea purilaspaikka















St. Louis


Näkymää Gateway Archilt
Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna suuntasimme viereisen osavaltion, Missourin, suurimpaan kaupunkiin, St. Louisiin. Yhdysvaltojen murhatilastojen kärkipaikasta huolimatta St. Louis oli mielestäni aivan turvallinen ja ennen kaikkea suomalaiselle sopiva kaupunki. Reilun 400 000 ihmisen kaupungista löytyy kaikki tarvittava, mutta ihmisiä tai varsinkaan turisteja ei juurikaan näy katukuvassa. St. Louisin tärkein nähtävyys on suomalaisen Eero Saarisen suunnittelema Gateway Arch – muistomerkki, jonka päällä avautui hienot näköalat molemmin puolin Mississippi jokea. Henkilökohtaisella tasolla suurin syyni lähteä St. Louisiin oli päästä katsomaan viimein NHL-jääkiekkoa. Ottelu oli juuri niin upea tapahtuma kuin olin kuvitellutkin ja kotijoukkueen murskavoiton myötä pääsimme myös hyvillämielin kotimatkalle. Huvittavaa oli, että ensimmäinen Yhdysvalloissa tapaamani suomalainen sattui istumaan suoraan takanani Scottrade Centerissä.



St. Louisin nähtävyyksiä




Kansas City


Vaikka olimme käyneet Kansas Cityssä jo elokuussa, päätimme tehdä vielä päiväreissun marraskuun puolivälissä, tarkoituksenamme mennä Escape Room-peliin. #suomiperhe selvitti luonnollisesti murhamysteerin aikarajoituksen puitteissa, jonka kunniaksi jäimme kaupunkiin vielä syömään ja ostoksille. Kansas City on varsin tavallinen keskilännen kaupunki, josta löytyy paljon tekemistä, mutta ei kuitenkaan mitään "pakollista" nähtävää. Samana viikonloppuna kävimme myös ensimmäistä kertaa Joplinissa. Yllätyimme kaikki kuinka suuri Joplin oli, ja seuraavien vaihto-opiskelijoiden kannattaa ehdottomasti käydä Joplinissä useammankin kerran. Joplin tarjoaa mm. paljon hyviä ravintoloita ja on vain 30 minuutin automatkan päässä Pittsburgista.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti